Project ‘Bedrijven creëren bedrijven’ groot succes

 

  

 

Innotek ondersteunt ondernemers bij spin-offcreatie

Project ‘Bedrijven creëren bedrijven’ groot succes

 

Gebaseerd op de successen van eerdere spin-offprojecten, heeft Innotek vzw zich ook de voorbije twee jaar toegelegd op spin-offcreatie vanuit bestaande ondernemingen. En met succes. Bij meer dan 30 bedrijven werd een begeleidingstraject op maat opgestart.

 

Het project ‘Bedrijven creëren bedrijven’ dat werd uitgevoerd met de steun van het Vlaams Agentschap voor Innoveren & Ondernemen en de Provincie Antwerpen, moedigde bestaande bedrijven aan om op zoek te gaan naar nevenactiviteiten die het potentieel hebben om uit te groeien tot een volwaardige onderneming. Deze activiteiten werden vervolgens omgezet in een spin-offbedrijf.
 

Ondersteuningstraject

Het aanbod van het project bestond er in ondernemingen een laagdrempelig ondersteuningstraject aan te reiken voor de detectie van spin-offopportuniteiten en de realisatie er van. Gebruik makend van het expertennetwerk van Innotek en van de beproefde methodiek van scouting, scanning en coaching werd bij meer dan 50 bedrijven gezocht naar opportuniteiten die op korte termijn tot de oprichting van een spin-off konden leiden.

“Bij 36 van deze bedrijven werd effectief een begeleidingstraject op maat opgestart”, vertelt projectcoördinator Toon Peeters. “Tot op heden leidde dit tot de opstart van meer dan 15 spin-offs. Aangezien de projectactiviteiten zich grotendeels afspelen in de prestartfase van de spin-offs hebben we daarenboven goede hoop dat het project ‘Bedrijven creëren bedrijven’ als uiteindelijk resultaat op zeer korte termijn de kaap van 20 spin-offs zal bereiken.”
 

Projectmap

De projectresultaten en fiches van 17 concrete cases die nu al klaar zijn voor communicatie werden gebundeld in een mooie projectmap. U kan het naslagwerk opvragen bij Innotek via Toon Peeters   (tp [at] innotek [dot] be). Samen met Sofie Verhaegen leidde hij het project mee in goede banen.

Daarnaast kunt u de projectresultaten ook bekijken op de gloednieuwe website www.spin-offs.be. Ook daar heeft u de mogelijkheid een gedrukt exemplaar aan te vragen.

 

 

 

 

 

Met steun van:

 

 

 

 

 

Volg ons online

 

Facebook

LinkedIn

Twitter

Website

 
 

 

Spread the word

 

Share

Share

Tweet

Forward