Caprea Sustainable Solutions kiest voor vestiging in Mols Technologiehuis

 

Mollenaar aan de slag als Technical Coordinator van IEA Bioenergy

 

Caprea Sustainable Solutions kiest voor vestiging in Mols Technologiehuis

 

 

 Luc Pelkmans van Caprea Sustainable Solutions in het Technologiehuis te Mol

 

Op 15 januari zag Caprea Sustainable Solutions het licht. Het prille bedrijf van Luc Pelkmans biedt consulting op het gebied van biobased economy en hernieuwbare energie. De hoofdactiviteit is de technische coördinatie van de activiteiten binnen IEA Bioenergy, een samenwerkingsplatform opgericht door het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

 

 

“Caprea Sustainable Solutions is eerder toevallig ontstaan”, vertelt zaakvoerder Luc Pelkmans. “Vanuit mijn functie als Project Manager biomassa & bio-energie bij VITO was ik al enkele jaren nauw betrokken als expert bij IEA Bioenergy. Toevallig kwam de halftijdse functie als technisch coördinator vrij. Aangezien ik al veel mensen in het netwerk ken en bovendien inhoudelijk goed op de hoogte ben, heb ik me meteen kandidaat gesteld. Om de functie te kunnen uitoefenen, heb ik Caprea Sustainable Solutions opgericht in bijberoep.”

 

IEA Bio-energie

Het IEA Bioenergy is opgericht door het Internationaal Energie Agentschap (IEA), als een samenwerkingsplatform rond het thema energie uit biomassa. Op dit moment nemen 23 landen deel aan dit platform, waarvan ongeveer de helft uit Europa en de rest verspreid over heel de wereld. Binnen het platform brengen experten uit de betrokken landen informatie samen rond verschillende thema’s, gaande van technische aspecten rond onder meer verbranding of vergassing van biomassa, productie van biogas of biobrandstof, tot de impact van bio-energie op het gebied van klimaat of duurzaamheid. “Als technisch coördinator bestaat mijn taak erin om het overzicht te bewaren wat er binnen het netwerk rond al deze thema’s gebeurt, samenwerking tussen de verschillende thema’s te stimuleren en ervoor te zorgen dat de resultaten publiekelijk verspreid worden.”

 

Salix Caprea

Om deze coördinerende functie te kunnen uitoefenen, koos Luc Pelkmans voor een kantoorruimte in het Technologiehuis te Mol. “Wegens plaatsgebrek thuis, was ik op zoek naar een aangename, flexibele werkplek in de buurt. Aangezien ikzelf woonachtig ben te Mol, is het Technologiehuis voor mij ideaal gelegen. Daarnaast spreekt ook het innovatieve, duurzame karakter van Innotek me aan, wat perfect aansluit bij de waarden van Caprea Sustainable Solutions.” De bedrijfsnaam Caprea Sustainable Solutions is afkomstig van het latijnse Salix Caprea en betekent boswilg, wat ook aansluit bij het thema van biomassa.

 

 

Het Technologiehuis in Mol wordt, net als het Technologiehuis in Geel, uitgebaat door Innotek. Innotek ondersteunt en begeleidt new business initiatieven en biedt startende bedrijven flexibele kantoor- en laboruimtes. Hiermee wil Innotek bijdragen tot een verhoging van de tewerkstelling in Vlaanderen. 

Meer info: www.technologiehuizen.be

 

 

Volg ons online

 

Facebook
Twitter
Website

 

Spread the word

 

Share
Tweet
Forward